El Grup Municipal de Convergència i Demòcrates va demanar millorar la seguretat al carrer de Santa Anna
La petició es va formalitzar al ple ordinari del mes de novembre, que va tenir lloc el passat dimarts dia 24. El grup municipal va demanar que es millori la seguretat, especialment a la nit, al carrer de Santa Anna i Sant Roc. “El pivot d’entrada al carrer per davant del mercat de Sant Carles hi ha moltes nits que no està aixecat, segons afirmen botiguers de la zona”, va traslladar Àlex Sastre, portaveu del grup.

“Fa uns mesos es van produir robatoris per la tècnica de l’allunatge, ja que la distribució diàfana del carrer ho facilita”. Sastre va demanar que es prenguin mesures, com per exemple “que el pivot estigui baixat totes les nits i que es dificulti el trànsit ràpid de vehicles a través del carrer”. La petició es va fer després de tenir contacte amb botiguers de la zona que van manifestar que hi pot haver una millora d’aquest aspecte.

En el mateix ple, el grup municipal va votar contràriament a l’aprovació inicial de la modificació puntual de les normes urbanístiques que proposava l’equip de govern, anunciant les línies generals de les aportacions que hi farà el grup municipal i amb la voluntat d’acord. Segons Oriol Vila, “la modificació s’ha tramitat sense marge de temps per poder fer aportacions, i s’introdueixen modificacions que, amb la voluntat de regular els clubs cannàbics, podrien afectar altres associacions, així com així com algunes modificacions pel que fa als pàrkings que les creiem insuficients i a les quals demanem major concreció per no generar dubtes en la seva aplicació”. El grup es va abstenir en el vot a l’ordenança de regulació de clubs cannàbics, per estudiar-la amb més detall i conseqüentment amb els dubtes generats a la modificació de la normativa urbanística.

Finalment, Sastre també va fer una defensa de la moció, presentada conjuntament amb la CUP i ERC, de suport a la moció de desconnexió aprovada pel Parlament de Catalunya, i que va ser refusada amb els vots de la majoria absoluta del govern del PSC.