IMG_1982

Després de demanar-ho en el ple ordinari del mes d’octubre, el grup municipal de Convergència i Demòcrates hem insistit en la idea que l’equip de govern obri l’elaboració dels pressupostos a la participació de la ciutadania. Una ciutadania que demana que la política institucional evolucioni i s’obri a la participació de la gent més enllà del seu vot cada 4 anys. Cal empoderar la gent.

Cal fer pedagogia i innovar en un model que no és nou, si no que hi ha moltes ciutats a Catalunya que ja practiquen amb èxit. Vic, Sabadell, Terrassa, Vilafranca del Penedès, o d’altres més properes com Parets i la Garriga, entre d’altres, ja han començat a explorar aquesta via.
Fa molt de temps que els grups de la minoria reclamem a l’equip de govern millorar en la participació ciutadana, àmbit en el qual Granollers hi té mancances.
Pel que fa al procediment a seguir, proposem que es creï un grup de treball on els diferents grups municipals delimitin el protocol a seguir i com s’ha de treballar. Decidir quins àmbits del pressupost es vincularan al procés participatiu, com es vehicularan les propostes, quin espai de treball, si hi participaran el teixit associatiu o els barris, són aspectes que es poden parlar i decidir entre tots.
El que ens sembla essencial és que l’Ajuntament es cregui la participació ciutadana i avanci en aquest camp. Granollers és una ciutat territorialment organitzada en uns barris actius, amb un teixit associatiu potent i amb una ciutadania madura i preparada per encarar un procés d’aquestes característiques.